Sådan får du det behageligt på et Misbrugscenter

Sådan får du det behageligt på et Misbrugscenter

Lad os tage et meget konkret eksempel og antage, at du er en ny patient, der skal opholde dig på et Misbrugscenter i århus.

Så er det en foranderlig hverdag, du skal vænne dig til, for det kan sagtens tænkes, at du skal decideret indlægges, hvor du selv har givet tilsagn til, at du gerne vil indlægges, fordi dit misbrug er særligt svært, eller du så dette som den sidste redning, inden det måske var ude med dig i en eller anden grad.

Reglerne siger dog på det danske område, at man ikke kan tvangsindlægges som sådan, medmindre der er tale om grelle tilfælde, så det skal virkelig gøres sit for, at man ikke opsiger behandlingen før tid, fordi man er tilfreds med, hvor langt man er nået, selvom behandleren siger noget andet, eller man pludselig får hjemve og ikke kan klare det mere.

Men der er ting, man kan gøre, så man undgår den hjemve helt og husker sig selv på, at selvom man kun er sig selv i ens krop, så kender behandlerne til symptomerne og har set, hvad der sker med patienter, der afbryder deres behandling før tid. 

Selvfølgelig kræver den slags en masse indre styrke, og ens psyke er nok ikke så stærk længere, når man har brudt sig selv ned med et misbrug over længere perioder.

Dog kan du gøre en del selv for, at du kan finde din indre styrke frem, selv når alt ser sort ud, og det kan komme med hjælp fra andre på en pudsig måde.

For eksempel kan du have en god bog eller gave med hjemmefra, som du lige har fået eller er blevet tildelt dig i forbindelse med, du skulle starte i behandling.

Hav gerne noget fra de nærmeste med dig, som du hele tiden kan kigge på og minde dig om, hvem der glæder sig til at se dig bagefter, når du er blevet en fornyet version af dig selv.

Så bliver det også et smilende ophold i Smilets by.