Volvo- Fusion af sikkerhed og innovation

13 February 2024
Lars Pedersen

editorial

Volvo har længe stået som et ikon for sikkerhed, kvalitet og svensk ingeniørkunst. Siden grundlæggelsen i 1927 har Volvo vokset sig ved at producere holdbare og pålidelige køretøjer. Med en historie så rig på innovation og med et løfte om bæredygtighed for fremtiden, fortsætter Volvo med at forme vejene og de normer, vi kører efter. Lad os dykke ned i Volvos verden og udforske hvordan dette banebrydende brand har formet bilindustrien og hvad fremtiden måtte bringe.

Den tidlige historie og sikkerhedsrevolutionen

Volvo blev etableret i Göteborg, Sverige, af Assar Gabrielsson og Gustaf Larson med visionen om at bygge biler, der kunne tåle de rå og uforudsigelige svenske vejrforhold. Det skulle hurtigt vise sig, at Volvos engagement i sikkerhed ikke bare var et salgstale, men en grundlæggende del af deres DNA.

I 1959 introducerede Volvo det, der måske er bilverdenens mest vigtige sikkerhedsinnovation overhovedet: trepunktssikkerhedsselen, en opfindelse så fundamental for vores daglige kørsel, at dens betydning næsten er blevet usynlig. Dog har Volvo aldrig stoppet dér. Med årene har de introduceret mange andre sikkerhedsfunktioner som f.eks. sidekollisionsbeskyttelsessystem og WHIPS-systemet, som beskytter mod piskesmæld i tilfælde af en bilulykke.

Fremme gennem teknologi og bæredygtighed

I takt med teknologiske fremskridt har Volvo også været foran deres konkurrenter. De var blandt de første til at adoptere og implementere semi-automatiske og selvkørende funktioner i deres køretøjer. Volvo har forpligtet sig til en fremtid, hvor biler ikke bare er selvstændige, men også forbundne og elektriske. De satser stort på elektrificering med målet om, at 50% af deres salg globalt skal være elbiler i 2025.

Volvo anerkender også, at bæredygtighed og miljøansvar går hånd i hånd med innovation. De har indført ambitiøse mål for at reducere deres carbon fodaftryk pr. bil med 40% inden 2025, sammenlignet med 2018-niveauer. Dette understreger virksomhedens engagement i ikke kun at forbedre sikkerheden på vejene men også at bekæmpe klimaforandringer.

Volvo

Volvo i dag og i morgen

Når du ser på nutidens Volvo-serie, bemærker du hurtigt, at den skandinaviske æstetik skinner igennem med en simpel, ren og funktionel designfilosofi. Fra stærke SUV’er som XC-serien til de luksuriøse sedaner som S90, kombinerer hvert Volvo-tøjkvalitet med ydeevnen, komforten og ikke mindst sikkerheden, som mærket er kendt for. Virksomheden fortsætter med at innovere, ikke blot gennem bilerne men også via deres tilgang til kundeservice og købsoplevelsen.

Fremtiden for Volvo ser lys ud. Med løfter om fuld elektrificering og fortsat udvikling indenfor banebrydende teknologier som autonom kørsel, er Volvo godt på vej til at fastholde sin position som en af de mest fremadrettende bilproducenter.

Er du på udkig efter et Volvo pladeværksted, der kan tage sig godt af dit fartøj, kan du med fordel besøge en autoriseret Volvo-partner som Bilhuset Frederiksen A/S i Brøndby. 

More articles