Kloakrensning – Sådan undgår du problemer med kloakken

30 November 2023
Signe Lindhard

editorial

Som boligejer er det vigtigt at tage sig godt af ens kloaksystem, da selv mindre problemer kan føre til store skader og høje omkostninger. En af de mest almindelige udfordringer ved kloaksystemet er tilstopning, hvilket kan føre til overløb, lugtgener og endda oversvømmelse. For at undgå disse problemer er det vigtigt at få udført kloakrensning med regelmæssige mellemrum.

Kloakrensning er en service, der er designet til at fjerne blokeringer og genoprette normal vandgennemstrømning i kloaksystemet. Det kan omfatte alt fra at fjerne mindre blokeringer og snavs fra rør til mere omfattende opgaver som at udskifte beskadigede rør eller rense brønde og andre kritiske elementer i kloaksystemet. Læs mere og lær om kloakrensning, og find kloakrensning i Roskilde

Hvornår skal kloakken renses?

Kloakrensning bør foretages regelmæssigt for at undgå problemer som tilstopninger, overbelastning og oversvømmelse. Ofte vil man kunne se de første tegn på kloakproblemer allerede tidligt i processen, fx i form af tilbagevendende lugt eller dårlig vandgennemstrømning. Derfor er det vigtigt at reagere hurtigt og få udført kloakrensning, før problemerne vokser sig større og dyrere at løse.

kloakrensning

Husk forebyggelse af kloakproblemer

Selvom kloakrensning er en effektiv måde at rense kloaksystemet på, så kan det være endnu mere effektivt at forebygge problemerne i første omgang. Det kan man fx gøre ved at undgå at smide ting i toilettet, der ikke kan nedbrydes eller smides i skraldespanden, da det kan føre til tilstopning i rørene. Det er også vigtigt at undgå at hælde olie og fedt i afløbet, da det kan sætte sig fast og derved skabe et blokerende lag.

En anden vigtig forholdsregel er at sikre, at regn- og spildevand løber adskilt i en dobbeltkloak, da det kan hjælpe med at reducere risikoen for overløb under kraftige regnskyl. Endelig kan man også selv foretage regelmæssige eftersyn af kloaksystemet, fx ved at tjekke brønde og rør for tegn på skader eller blokeringer.

Find kloakrensning i Roskilde

Der er rig mulighed for at finde kloakrensning i Roskilde. Vi vil anbefale Slamsugercentralen, som du kan besøge her: https://www.slamsugercentralen.dk/vi-tilbyder/rensning-af-faldstammer.  

Som boligejer er det vigtigt at tage ansvar for ens kloaksystem, da de fleste kloakproblemer kan undgås med relativt enkle forholdsregler. Det kan betale sig at få udført kloakrensning med regelmæssige mellemrum for at undgå større problemer, og samtidig kan man også selv foretage eftersyn og forebyggende tiltag. Hold øje med de tidlige tegn på kloakproblemer, og reagér hurtigt, da det kan spare dig for både tid og penge i det lange løb.

More articles