Køb et sjovt domænenavn

04 september 2021
Steffen Hansen

Ligegyldigt om det er fordi man gerne vil have en unik email, eller det er fordi man gerne vil lave sin helt egen hjemmeside, så skal man på udkig efter et domæne. Et domæne er det navn, som man ser oppe i adresse baren, når man skal besøge en hjemmeside. Det er f.eks. “Google.dk” når du går på Google for at lave en søgning, og “Facebook.com”, når du besøger Facebook. I dette anlæg lærer du, hvordan du kan købe et sjovt domænenavn.

Check om det er ledigt

Det første du skal gøre, før du kan købe et domænenavn, er at tjekke om det er ledigt. Dette kan gøres mange forskellige steder på nettet i dag. Når du tjekker om et domæne er ledigt, så er det vigtigt, at du tjekker at det slutter på det rigtige. Så du som eksempel ikke tjekker et .com domæne, hvis du gerne vil have det skal hedde .dk.

Køb domænet

Hvis du er så heldig, at det ønskede domæne er ledigt, så er der ikke andet tilbage end at trykke “køb domænenavn“. Det er dog vigtigt, at man husker at tilkøbe en webservice eller email service, hvis man ønsker at kunne bruge domænet til noget. Hvis man ikke gør dette, så har man blot et navn, som ligger og venter på at blive brugt.

Lav din egen hjemmeside

Det sidste skridt, før du er i mål med din egen hjemmeside, som har dit helt eget unikke domæne er, at du skal lave hjemmesiden. Her anbefaler vi, at du bruger WordPress eller andet lignende CMS, som er brugervenligt og derfor nemt at bruge for de fleste. Hvis det er en webshop du gerne vil lave, så kan du også bruge WordPress, men her kan du også bruge en service som Shopify. Vælger du Shopify, så skal du ikke tilkøbe webhosting, da det er en del af Shopify.

Flere Nyheder