Hvornår er salg af dødsbo på sin rette plads?

02 June 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Salg af dødsbo på forstås på flere måder:

Det kan være sådan et tilfælde, hvor man selv sætter et skilt nede ved vejen om, at ens afdødes inventar nu er blevet sat til salg, så man kan komme ind at købe de ting, som der måske ville passe til en.

Ofte skal de indhentede så bruges til at opgøre arven eller eventuelt afbetale på noget gæld.

Men det kan jo også være i tilfælde af, at man har et firma, der netop specialiserer sig i at foretage opkøb af dødsbo, hvorved man kan tale om salg på den måde.

Det kan gøre det lettere for de efterladte at forholde sig til, at man ikke skal hen at kigge på hver enkelt bestanddel i det tidligere hjem og blive ramt af minder på den gode eller dårlige måde, så man bliver ramt af følelserne og ikke kan tænke praktisk i den slags situationer.

Ved at få andre til at tage sig af den slags, der ikke havde et forhold til afdøde, så kan de se mere nøgternt på det, mens man selv kan forholde sig til nogle praktiske forhold, der kommer i kølvandet som efterladt efter et dødsfald.

Men der kan også være tale om, at man netop skal sælge et dødsbo i form af hele huset igen, så det kan lejes ud eller sælges som en hel bolig, efter afdøde er gået bort.

Den slags sker jo tit, hvor der ikke er tale om et salg fra den tidligere ejer, men hvor de efterladte må tage sig af den slags.

Det kan i så fald være hårdt at skulle sælge sådan en bolig, specielt hvis der – igen – er mange minder forbundet hertil.

Men det skal jo gøres, og ofte er der også advokathjælp forbundet til den slags.

Måske vil nogle mennesker dog holde igen ved at købe et hjem, som nogen er død i – det kunne jo være hjemsøgt!

More articles