Skal du renovere dit badeværelse?

16 November 2021
Steffen Petersen

editorial

Renoveringsprojekter er altid omfattende og tidskrævende. Derfor kræver det, at man får planlagt sin tid ordentligt, så man får mest ud af den tid, som man har til renoveringen. Et badeværelse kræver ikke på samme måde tid, da det er et mindre rum. Derimod er der mange installationer, der skal ordnes, hvorfor det kræver mere arbejdskraft end måske et soveværelse. Læs med i dette indlæg, hvordan du griber dit badeværelsesrenovering bedst an.

 

image

 

Hvor skal man starte?

Før du starter renoveringsprocessen, er det første, du skal gøre, at fastsætte et budget. Hvis du allerede har købt materialer til projektet, vil det være klogt at skære ned på udgifterne til disse elementer. Beslut dig for, om du skal genbruge gamle elementer i dit badeværelse eller udskifte dem helt. Det kan være, du gerne vil beholde dit badekar, fordi du godt kan lide størrelsen på badekarret. Her kan du overveje at få malet en ny emalje på badekarret, så det ser helt nyt ud igen.

 

Hvad skal renoveres?

Tag et kig på dit nuværende badeværelse, og find ud af, om hvad virkelig trænger til en udskiftning. Det er vigtigt at undersøge de enkelte installationers tilstand og sammenligne dem med det, du gerne vil have i dit nye badeværelse. Måske du har savnet at have to håndvaske, fremfor kun en. En professionel blikkenslager kan hjælpe dig med at gennemgå dit badeværelse og vurdere, hvad der trænger til at blive udskiftet. Her kan han/hun beslutte, hvilke installationer der skal udskiftes.

 

Få planlagt din tid ordentligt

Du skal planlægge ordentlig med tid til din badeværelsesrenovering. Tænk over, hvad du gerne vil have gjort, inden du går i gang med renoveringen. Du kan ikke gøre alting på én gang, så det er bedst at planlægge på forhånd og lave en tidslinje for dig selv. Der er visse ting, som du ikke kan undvære, imens renoveringen står på. Det er f.eks. et toilet eller bruserum. Måske de to ting skal være første prioriteterne.

More articles