Gode råd til rengøringen af badeværelset

26 November 2021
Steffen Petersen

editorial

Rengøring af badeværelset er for mange mennesker en kedelig pligt, der skal overstås. Det er dog ikke desto mindre en vigtig pligt, idet badeværelset er et rum, hvor bakterier og skidt foretrækker at samle sig. Vi har derfor lavet en liste med tips og tricks til, hvordan du nemmest kan holde dit badeværelse rent og skinnende! Læs med og bliv inspireret.

 

image

 

Brusebad og badekar

Brusebadet og badekarret er to af de steder, der er særligt vigtige at gøre rene. Hver gang du er i bad, bliver området vådt og hvis du ikke slutter hvert bad af med at skylle væggene i brusebadet eller siderne på badekarret, samt tørre efter med et håndklæde, så er du næsten garanteret, at der sidder sæberester tilbage. Desuden skaber et fugtigt miljø typisk skimmelsvamp. Du bør derfor gøre det til en vane at skylle og tørre af efter dig.

Hvis du er så uheldig, at dit badekar er blevet slidt af kalk og gamle sæberester, som du ikke kan rense af med rengøringsmidler, så læs mere om dine muligheder for at re-emaljere dit badekar ved at søge på ‘re-emaljering af badekar pris‘.

Toilettet

Det giver næsten sig selv, at toilettet er det vigtigste møbel at rengøre jævnligt. Når du skal rengøre toilettet, så sørg for at skrubbe toilettet med rengøringsmiddel overalt. Du bør både rense det på ydersiden, som kan ses når du kommer ind i rummet, men selvfølgelig også grundigt på indersiden, hvor vandet er. Du bør desuden også give toiletbrættet en grundig rengøring, da det er en berøringsflade som mange berører i løbet af en dag.

Alle synlige overflader

Du bør også skrubbe vandhanen, da der er mange, der bruger denne og det er desuden et fugtigt område, hvor der kan komme skimmelsvamp. Det samme gør sig gældende for håndvasken, hvor du med fordel kan bruge en god skurecreme.

Det er helt overordnet en god idé at rengøre alle synlige overflader jævnligt. Bland en spand med vand og sæbe og gå i gang.

More articles