Derfor er myrer glade for vinduer

27 April 2021
Anders Lundtang Hansen
image

Det er måske ikke så meget folk, der bor i lejligheder eller i tætbeboede områder af boliger, hvor man oplever dette, men ingen er som bekendt hellige, hvad angår insekter.

Selv de nyeste huse har jo edderkopper i dem, og der er som bekendt flere insekter, end der er mennesker, så vi kommer jo til at opleve vores del, når vi bygger og fylder på et område, hvor de også holder til.

Men hvis man især har boet i et ældre hus, eller man stadigvæk gør dette, så har man måske oplevet, hvordan der pludselig en dag kan være en strimmel af myrer fra en sprække i ens vindueskarm, som man ikke har bemærket, som der bevæger sig rundt.

Det kan virke til, at de kommer ud af det blå, og man tænker, hvordan man ikke havde lagt mærke til dette fænomen noget før, men der er faktisk en ganske naturlig forklaring på dette.

Myrerne forsøger at komme ud ad vinduet

Det har ikke noget at gøre med, om man har nye eller gamle vinduer, for myrerne vil stadig forsøge at komme ud denne vej.

Det har noget at gøre med, at myrerne nu er modne til at komme ud og sprede sig.

Dette vil sige, at dronningen har født en masse unger, hvoraf så de kvindelige får vinger, så de kan komme ud at sprede sig og blive til nye dronninger i deres eget bo, og det hjælper de mandlige myrer med til at sørge for, at de kommer godt afsted.

Så gemmer de sig som regel ved vinduerne, fordi de er kommet ind denne vej, og de kan mærke på vinden, hvor man skal komme ud.

Men de bliver herinde, indtil de er klar til at komme ud, og derfor ser man dem ikke, før de forsøger at komme ud.

Det kan så være ved at se den natur, der er på den anden side af vinduet, eller de forfølger det spor, som de kom ind ad.

More articles