Korrekt og fin opførsel i en rygekabine

05 January 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvom det med rygning lader til at være en uddøende ting, som der stort set ingen gavnlige effekter er ved, så er det stadig en vanedannende ting, som der trods forbud for reklamer om i Danmark, stadig trives som mange danskeres dårlige vane.

Man kunne forbyde det hele og gøre det ulovligt, men det er bedre at tage det i små nøk, så man undgår, at de unge mennesker tager vanen til sig, mens det bliver mere og mere besværligt for dem, som der allerede ryger, at fortsætte deres vane.

En af løsninger på dette med at ryge ude i det offentlige rum og på barer, caféer, natklubber med videre, som der ikke overholder arealkravet med at ryge indendørs, er ved at opstille rygekabiner, som folk kan stille sig ind i og ryge.

Nogle af disse lukkes helt tæt, mens andre mere ligner et ståsted med en emhætte, hvor man er afgrænset med glaspartier eller lignende.

image

Gør, som du selv ville have det, i en rygekabine

Hvis du er ryger og skal bruge sådan en kabine, så mas ikke på, hvis der er fyldt op; så meget kan du trods alt vente med at ryge og ellers må du gå udenfor for at ryge, hvis man må det.

Når du så er i kabinen, så blæs ikke røgen væk fra kabinen, da det netop er meningen, at den skal blive her; hvis du ikke kan lide lugten af røg på små steder, så er det måske tegn på at stoppe – for andre kan lugte dig på den måde.

Hvis du ikke er ryger, så henstil pænt til rygere, at de skal gå i en af de opstillede rygekabiner, hvis de ikke ryger der, men gør det ikke på en fordømmende måde.

Hvis en fod lige skulle stikke ud fra kabinen, er det heller ikke verdens undergang. Lad være med at påpege dette for andre.

More articles