Excel kurser på forskellige niveauer

17 March 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Excel kan se SÅ kedeligt ud, når du ser et blankt papir med det, men vi tør godt love dig for, at selvom der er opfundet andre programmer, der laver noget af det samme og ser mere indbydende ud, så er der stadig nogle at de største aktører, der sværger til at bruge Excel.

Måske ved du godt lidt, hvad Excel kan, men du har aldrig haft et kursus i det, hvilket du bestemt bør tager fra 4D.dk, hvis vi skal komme med en anbefaling herfra. Se bare her: https://www.4d.dk/kurser/office/excel 

Nogle steder lærte man det faktisk i folkeskolen at bruge det basale ved programmet Excel, fordi man allerede dengang kunne se, hvor gavnligt det ville være for eleverne at kunne holde både deres personlige budget og overholde et regnskab til ens firma i fremtiden måske.

For de mange blanke felter i sådan et Excel-ark er en grobund for mange forskellige udfoldelsesmuligheder, og hvis du nogensinde har set en person, der virkelig evner at bruge sådan et Excel-ark til fulde, så er det virkelig imponerende at beskue.

Og det smarte er blandt andet, at programmets mange funktioner gør, at man næsten kan skræddersy indstillinger efter, hvordan man selv vil bruge det.

Men det vigtigste er også i den sammenhæng, at man evner at bruge programmets formler, men når du lærer princippet ved dem, så er det efterhånden kun din egen begrænsning og lyst til at sætte dig ind i det – eller bliver undervist på et højere niveau – der gør, hvor godt du vil lære det at kende.

For selvom det kan virke indviklet i starten, så udfolder det sig hurtigt og har gennemgående funktioner, der gør, at man næsten med det samme kan regne ud, hvad man skal gøre næste gang.

Du behøver heller ikke være et matematisk geni for at regne ud, hvad du skal gøre med det – det er programmet netop med til at udregne for dig.

 

More articles