Skab bedre resultater med VBA

08 January 2020
Astrid Pedersen

editorial

Drømmer du om at være bedre til at lave macroer og smarte funktioner i Microsoft Excel – eller at lave din helt egen opsætning af Microsoft Word med masser af automatisering og forud definerede skabeloner? Så kan du med fordel tilmelde dig et VBA kursus.

Hvad er VBA – og hvad kan jeg bruge det til?

VBA er en forkortelse for Visual Basic for Applications, og er en feature som tillader dig som bruger at lave dine egne tilpasninger af de eksisterende applikationer i Microsoft Office pakken. Det drejer sig og for eksempel Microsoft Word og Microsoft Excel.

Især sidst nævnte bliver en del mere effektiv som arbejds redskab, når du ved hjælp af Microsoft Visual Basic for Applications kan udbygge det eksisterende funktions bibliotek til at huse dine egne hjemmelavede beregnings modeller. Hvis du til daglig arbejder med data behandling, og arbejdet indbefatter komplekse udregninger og funktioner, kan du spare tid i dit work flow ved at skabe dine egne funktioner med VBA. På den måde minimerer du samtidig risikoen for at der opstår fejl som følge af mange manuelle indtastninger.

Microsoft Visual Basic for Applications kan også bruges til at tilpasse applikationer, så de passer til brugerens behov. Du kan for eksempel lave en opsætning af Microsoft Word, hvor det kun er de mest anvendte knapper som optræder i applikationens top menu. Dette øger brugervenligheden for de medarbejdere, som ikke er IT eksperter. Du kan også med VBA sørge for, at det kun er de af virksomheden anerkendte skrifttyper, skabeloner og øvrige layout mæssige elementer, som optræder i din Microsoft Word opsætning. På den måde kan du sikre et flot og gennemgående tema i virksomhedens kommunikation.

Find dit VBA kursus online

Hvis du ønsker at lære hvorledes Microsoft Visual Basic for Applications kan forbedre dine arbejdsgange, kan du læse mere om VBA kurser på 4d.dk

More articles