Få bedre work flows med VBA

08 January 2020
Astrid Pedersen

editorial

Arbejder du som system administrator i en virksomhed, hvor der findes mange it brugere på begynder niveauet? Så savner du måske et redskab, som kan lette arbejdet med Microsoft Office applikationer for dem – og måske endda gøre dit arbejde lettere og mere effektivt. Et sådant redskab finder du i Visual Basic for Applications.

Hvad kan jeg bruge Visual Basic for Applications til?

Visual Basic for Applications (VBA) er en applikation til Microsoft Offices programmer, som benytter sig af det ellers hedengangne Visual Basic programmeringssprog. Visual Basic eksisterer faktisk kun i sammenhæng med en ”værts applikation” – for eksempel Microsoft Word eller Microsoft Excel.

Med VBA kan du bruge kode til at oprette automatiserede processer og brugertilpassede funktioner af diverse Microsoft Office programmer. Du kan for eksempel oprette macroer i Microsoft Word, eller udvikle komplekse funktioner i Microsoft Excel, som du kan bruge til avancerede udregninger, hvor de indbyggede funktioner i Microsoft Excel ikke slår til. På den måde kan du optimere dine work flows, samtidig med at du minimerer risikoen for at der opstår fejl ved manuel indtastning.

Du kan ved hjælp af VBA løse dine arbejdsopgaver mere effektivt og hurtigere opnå de ønskede resultater – eller du kan skabe brugervenlige interfaces i de applikationer, som anvendes af andre brugere. For eksempel kan du bruge VBA til at ændre i programmets top menu, således at valgmulighederne fremstår mere overskuelige. Du kan også lave dialog bokse, som fortæller brugeren om hvordan han eller hun skal anvende en givet applikation.

Hvor kan jeg lære mere om Visual Basic for Applications?

Hvis du ønsker at lære, hvorledes du bruger Visual Basic for Applications i en meningsfuld sammenhæng, kan du med fordel tilmelde dig et af de dybtgående kurser i VBA hos 4D. 4D har mange års erfaring som udbyder af IT kurser særligt rettet mod erhvervslivet, og tilbyder således også en række VBA kurser.

Du kan se samtlige kurser i VBA på 4d.dk

More articles