Afstem forventningerne ved senere voksen dating

07 July 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Den første slags dating for voksne er egentlig meget lig den, som man ser hos unge mennesker: Man ser lige hinanden an, om man kan lide hinanden, er interesseret i den anden, føler sig tiltrukket og mere til.

Så fortæller man om hinanden og oplever måske lidt sammen, så man har noget at snakke om foruden de fællesinteresser, man opdager, at man tilfælles.

Når man så begynder at snakke om, hvad man laver og har gang i, så er der et stort skel fra at være ung til at være voksen:

Man har en større bagage med familie, (mange) tidligere forhold, børn og ansvarsfuldt job.

Det er dog også lidt til ens fordel, at man har den erfaring, så man ved, hvad man går efter; men man kan også være tilbageholden, fordi man er blevet såret tidligere, som man frygter at opleve igen.

Men som man så begynder at tale om at gøre det seriøst, så skal man til at afstemme med hinanden, hvad man gerne vil.

Fører voksendating det ønskede med sig?

For generelt sagt er voksne bedre til at sige, hvad de gerne vil have og gøre det seriøst, førend unge mennesker gør det samme, da det kan forandre deres liv og gøre dem lidt forlegne, at de skal vise et nyt forhold frem.

Det betyder så nok også, at man skal til at føre familier sammen og have ansvar for andres børn – og måske kæledyr.

Det kan være noget af en mundfuld, når man formentlig også gerne vil flytte sammen; for man bliver jo ikke yngre, så man vil gerne udnytte den tid, man har.

Her skal man så allerede fra start have gjort klart med sig selv, om man er med på den, når man voksendater, eller om man gør det af en anden grund.

For man står hurtigt dér, hvor det begynder at blive seriøst.

More articles