Lad din tandlæge forebygge tandsygdomme

16 April 2021
Astrid Pedersen

editorial

De fleste af os synes ikke ligefrem, det er en fest at gå til tandlæge. Først skal der aftales en tid til eftersyn af tænder og tandkød, hvilket i sig selv kan være krævende at skulle passe ind i en presset hverdag. Og så er der selve besøget i klinikken.

Ingen ved deres fulde fem synes det er decideret behageligt at blive rodet i munden af en tandlæge eller en tandplejer når bisserne skal efterses og renses. Der kan faktisk for manges vedkommende være store gener og et ditto ubehag forbundet med at sætte sig i tandlægens stol og gabe op. Og hvad hvis de pludselig siger man skal bores, eller have en akut rodbehandling af en eller flere tænder?

Gå trygt til tandlæge og øg dine chancer for at bevare dine tænder

Faktisk er der kun en eneste måde hvorpå du kan undgå oven for beskrevne scenarie – og det er ved at besøge tandlægen jævnligt.

Hvis du går til tandlæge en til to gange om året vil du faktisk kunne forebygge såvel huller i tænderne (i fagtermer kaldet karies) som ander lidelser og dårligdomme i tænder og i tandkød så som for eksempel parodontose, tandkødsbetændelse, tandbylder, tandrodsbetændelse og andre ubehageligheder.

Det er nemlig i forbindelse med dit årlige eller halv årlige tandlæge besøg at tandlægen får mulighed for at finde ansatser til disse tand sygdomme – og for at iværksætte en forebyggende behandling. På den måde undgår du såvel lommersmerter som tandsmerter.

En tandudtrækning, en rodbehandling eller en parodontose behandling er nemlig hver især mere smertefulde og ubehagelige end et tandlæge besøg i ny og næ – og samtidig væsentligt dyrere.

Find din tandlæge i Næstved

Bor du i Næstved eller på de kanter kan du med fordel vælge Tandlægerne Dickow & Lindkær som din faste tandlæge – læs mere på https://dltand.dk/.

More articles