Buffet eller festmenu – Hvad er det rigtige til din fest?

15 October 2021
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Skal du holde fest, er en af de vigtigste beslutninger, du skal træffe selvfølgelig, hvad I skal have at spise. Bestiller du mad ud af huset, vil du først og fremmest skulle tage stilling til, om du ønsker en buffet, eller om du ønsker en festmenu, hvor I for eksempel får tre retter servereret.

Det kan være et svært valg, og derfor kommer vi lidt ind på fordele og ulemperne ved begge dele. Vi er blevet inspireret af cateringfirmaet Kokken og Jomfruen. Gennem dem har du både mulighed for at bestille buffet og festmenu. Se mere på kokken-jomfruen.dk lige her

Med buffet er du sikker på, at der er noget for alle 

Den største fordel ved at bestille en buffet, hvor der er mange forskellige retter at vælge imellem, er, at du er sikker på, at der vil være noget for alle gæsterne. Hvis nogle gæster ikke kan lide eller tåle en ting, vil de helt sikkert kunne spise noget af det andet. Som vært er det en kæmpe tilfredsstillelse, at du kan se, at dine gæster nyder at spise den mad, du har bestilt. 

Festmenu giver en mere formel stemning 

Med en buffet, hvor folk hele tiden skal rejse sig for at få noget at spise, bliver der dog også en mere uformel stemning. Ønsker du en mere formel stemning, hvor folk ikke hele tiden rejser sig, kan du i stedet vælge en festmenu. Der kan du hyre nogle tjenere til at servere maden på bordene. Dermed behøver dine gæster ikke at rejse sig. 

Hos Kokken og Jomfruen kan du selv vælge, hvilke retter du vil have på festmenuen. Det giver dig en meget høj grad af selvbestemmelse i forhold til, hvad I skal spise. Du starter med at vælge en hovedret og vælger derefter tilbehør, sovs, forret og dessert. 

More articles