Hvad er bundmaling – og hvorfor skal jeg bruge det?

Bundmaling er en særlig form for maling som er udviklet til at beskytte bunden af din båds skrog. Den del af skroget som er under vandlinjen når båden er i søen er nemlig særlig udsat for vækster af mikro organismer og smådyr. Der er hovedsageligt tale om alger, skaller, og de havsnegle som kaldes for bramgæs.

Når skrogets underside er overbegroet med disse dyr og organismer vil det hæmme bådens fremdrift på grund af øget vandmodstand. Du vil opleve at dit brændstof forbrug vokser selv om du ikke tilbagelægger længere distancer end sædvanligt. Der for er det vigtigt med jævne mellemrum at fjerne disse vækster ved rensning og enten slibning eller stripping af bådens bund.

Samtidig er det en rigtig god idé at forhindre fremtidig vækst af oven for nævnte dyr og mikro organismer. Og dette kan du gøre ved at påføre et eller to lag bundmaling.

Hvornår skal jeg bruge bundmaling på min båd?

Når sommer halvåret – og dermed sæsonen for sejl togter – er overstået kan du med fordel landsætte båden for vinteren. Dermed får du en unik mulighed for at efterse skroget for småskader og udføre diverse reparationer. Samtidig kan du rense skrogets bund – og påføre bundmaling så båden er klar til at gå næste sommer i møde.

Med blot et enkelt lag bundmaling kan du spare mange penge på brændstof idet de irriterende alger, skaller og snegle ikke kan sætte sig fast under din båd. Og samtidig kan du sejle hurtigere og manøvrere bedre når vandmodstanden på den måde er mindsket.

Den danske bådudstyr butik Bådbiksen fører et stort udvalg af bundmaling i høj kvalitet – og til ganske fordelagtige priser. Du kan finde flere varianter af bundmaling – også kaldet antifouling – samt diverse materialer til stripping og rensning af skroget i den online shop på https://www.baadbiksen.dk/baadudstyr/10-bundmaling/ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *