CD’er – de er måske nok gået af mode, men de er her endnu

01 October 2022
Camilla Sørensen

editorial

Kan du huske første gang, du lyttede til musik på en CD? Det var sikkert et ret stort øjeblik for dig. CD-afspillere var dengang det helt store hit, og alle ville have en, så de kunne lytte til deres yndlingssange. I dag er cd’er lidt mindre populære – men det betyder ikke, at de ikke stadig findes!

I dette blogindlæg tager vi et kig på, hvad cd’er er, hvor du kan købe dem, og hvorfor nogle mennesker stadig foretrækker dem frem for digitale streamingtjenester.

Hvad er en CD helt nøjagtig?

Hvad er en cd egentlig? En cd, eller compact disc, er en optisk disk, der bruges til at lagre digitale data. CD’er er fremstillet af polycarbonatplast og er belagt med aluminium. De blev introduceret første gang i 1982 og blev hurtigt den foretrukne måde at lytte til musik på

I dag kan du stadig købe cd’er i de fleste musikforretninger – selv om de måske er gemt væk bagerst i butikken! Hvis du leder efter en bestemt cd, kan du også prøve at søge efter den på nettet. Der er masser af websteder, der sælger cd’er, så du kan helt sikkert finde det, du leder efter.

CD

Men hvorfor skulle nogen have lyst til at købe en cd, når de bare kan lytte til musik på deres telefon eller computer? For nogle mennesker, det handler om kvaliteten af lyden. CD’er har en meget højere kvalitet end MP.

CD’er er også en god måde at støtte dine yndlingskunstnere på. Når du køber en cd, får kunstneren en større procentdel af salget, end hvis du f.eks. streamede deres musik på Spotify. Så hvis du vil sikre, at dit yndlingsband kan blive ved med at lave musik, er det en god måde at købe en cd på!

Endelig er der nogle mennesker, der bare foretrækker at have fysiske eksemplarer af deres yndlingsalbum. De kan godt lide at kunne holde cd’en i hånden og se på kunstværket, mens de lytter.

More articles