med en højseng sparer man gulvplads

12 February 2022
Niels Geckler

editorial

Med en højseng på børneværelset får du mere gulvplads, samtidig med, at det giver en spændende effekt i rummet for barnet.

Højsengen minder om køjesengen, og det er ikke kun på navnet. Højsengen er løftet et stykke over gulvet, så der er plads til for eksempel et skrivebord eller et lille legerum inde under sengens bund mellem de høje ben. Det er med andre ord en køjeseng uden underkøje.

En normal børneseng er jo blot en mindre version af en voksenseng. Et møbel med fire korte ben, et i hvert hjørne, og en flade, hvorpå madrassen ligger, for nu at være helt basic. Køjesengen er sådan set bare to almindelige senge stablet oven på hinanden. Dem finder man, hvor børn deler værelser, på kaserner og vandrehjem, hvor der skal være mange sovepladser på få kvadratmeter.

højseng

En højseng giver dig mulighed for at skabe mere gulvplads. Sengen fylder jo i sig selv ganske meget, også selv om det er en børneseng, for tit er børneværelset måske heller ikke husets aller største rum. Ved at løfte sengebunden op over hovehøjde kan hele gulvet udnyttes.

Der findes mange forskellige typer af højsenge

Højsenge findes i mange forskellige modeller og udformninger. Nogle har et indbygget skrivebord i rummet neden under sengen, mens andre har plads til en hyggekrog eller nogle skabe. Og hvis du og barnet er parate til rigtigt at slå jer løs kan man også finde højsenge med klatrevæg til at komme op og rutsjebane til at komme ned af.

De fleste børn vil sikker synes, at der er noget spændende ved at sover lidt hævet over gulvet og der er også noget hyggeligt ved rummet under sengen. Der vil selvfølgelig være nogle børn, som ikke bryder sig om højden. Har du flere børn, der skal dele et værelse er det måske også mere oplagt med en køjeseng end en højseng. 

More articles