Hvad er et hundeinternat?

26 May 2020
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Hvis du vil købe en hund, har du måske overvejet, om du skal få en fra et hundeinternat. Men hvad er et hundeinternat? Et hundeinternat er et sted, hvor private kan indlevere hunde, som de ikke længere kan tage sig af. Det kan være en ældre person, der ikke længere har kræfterne til at gå tur med sin hund, eller en familie, der har fået børn, hvor hunden ikke kan lide børnene. I det tilfælde har de brug for, at hunden får et nyt hjem, og det kan være, at de ikke selv har været i stand til at finde et gennem deres netværk. 

På hundeinternatet kommer der dog også hunde, der er blevet fjernede fra deres ejere. Det er typisk, fordi ejerne mishandlede dem, og de derfor er blevet fjernet for at kunne få et nyt hjem. De hunde er selvfølgelig langt mere mærkede af deres fortid, end hunde der kommer fra et trygt hjem, hvor ejeren af den ene eller anden grund ikke længere havde overskud til dem. 

På nogle hundeinternater er der derudover også hunde, der har levet på gaden i andre lande. Der findes flere lande i Sydeuropa, hvor det stadig er normalt, at der lever hunde på gaden. De bliver indfanget af forskellige organisationer og blandt andet taget med til Danmark, hvor det er muligt at adoptere dem gennem et internat. 

Med de meget forskellige baggrunde, som hundene på et internat har, er det vigtigt, at du sørger for at tale med personalet om, hvilken form for hund der vil passe ind i dit liv. Selvom det kan være fristende for dig at tage en hund til dig, der har haft det virkelig slemt, er det ikke sikkert, at den vil passe ind i dit liv. Og det vil være rigtig ærgerligt for hunden, hvis du også er nødt til at finde et nyt hjem til den. Sørg derfor for at vælge rigtigt første gang. 

More articles