Find den bedste gulvafslibning i Hobro online

26 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Trægulve, som gennem hele deres liv er blevet udsat for daglig slitage fra fodtøj, møbler, legetøj og eventuelle kæledyrs kløer, vil med tiden blive slidte i overfladen. Er gulvet ubehandlet, eller behandlet med en af de såkaldt ikke forseglende behandlinger, vil det være endnu mere sårbart over for slitage, end hvis det er forseglet under et lag af eksempelvis lak eller maling.

Træværk er et organisk og levende materiale, som har brug for at få tilført næring og beskyttelse, hvis det skal kunne stå imod de daglige trængsler, er dit olie eksempelvis olie eller sæbe behandlet, vil du mindst én gang om ugen skulle vaske det meget grundigt med særlig sæbe for at holde den beskyttende hinde af olie eller sæbe, som gulvet fik ved sin seneste behandling, ved lige. Nær sæben skrubbes ned i gulvet, forstærkes hinden, idet de porøse og tørstige fibre i træværkets overflade mættes. Er gulvet behandlet med hvid pigmenteret sæbe, vil den hyppige vedligeholdelse samtidig bevare det smukke, hvidlige skær og den silkematte overflade, som er kendetegnende for denne type gulve.

Hvad gør jeg, når mit sæbe behandlede gulv bliver slidt?

Selv om du passer den ugentlige rutine med vask af dit sæbe behandlede gulv, vil dette stadig blive slidt med tiden. Du vil kunne konstatere, om gulvet er blevet slidt, ved at iagttage dets væske afvisende egenskaber. Er det ikke længere muligt at fjerne spildte væsker ved blot at tørre dem op med en klud, men suges de i stedet ned i gulvets overflade, er det tegn på, at der skal en ny sæbe behandling til. Men først skal gulvet behandles med en gulvafslibning, for at sæbe behandlingen kan have effekt.

Du kan altid kontakte din lokale gulvmand og få en vurdering af dit gulvs beskaffenhed og tilstand. Kig ind på Gulvkanonen.dk og få en aftale til et eftersyn.

More articles