Gulvafslibning i Hobro på ens elskede trægulv

12 September 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er en grund til, at vi skriver “elskede” trægulv i overskriften her, for mange mennesker er virkelig vilde med at have trægulv nu om dage.

I rigtig gamle dage havde man jo ikke ret mange andre valg, så man valgte bare et gulv af træ, så man ikke skulle rende rundt på den våde og mudrede jord, men man misligeholdt også gulvet, da det skulle være til gavn og ikke pynt.

Dette var selvfølgelig i rigtig gamle dage, så der er sket en del siden.

Da så især beton og andet kom til, så var det lige pludselig meget let at støbe et gulv, og man kunne hurtigt få det i vater, så det tog akkurat ingen tid at lave sådan et gulv, og man kunne lave flere etagebyggerier på den måde, der nærmest ankom som samleklodser på stedet til bebyggelse.

Desuden var træet jo noget, man måtte fælde for at lave trægulve, hvilket ikke var godt for miljøet, og det tog en gevaldig tid at lave sådan et gulv, når man nu var gået ind i en tidsalder, hvor man ville have tingene hurtigt, og det var imponerende at kunne serieproducere den slags.

I mellemtiden havde man også opdaget, hvordan man kunne pleje og vedligeholde gulvet, så det kunne holde i lang tid, hvilket blandt andet indebar en gulvafslibning.

Desuden lærte man at genbruge materialer i større omfang, så man nu kunne lave trægulv af genbrugstræ i stedet for at fælde nyt.

Som tiden gik, blev det umoderne at skulle have tingene på samlebånd, så man satte atter pris på et godt gammeldags håndværk, hvor tingene gerne måtte være et unikum, når det skulle bruges.

Så derfor ser man nu om dage – også i Hobro, hvorfor man kan få brug for en gulvafslibning i Hobro til vedligeholdelse – at mange mennesker vælger et trægulv, selvom det måske kræver en del at holde ved lige, men gevinsten er også markant derefter.

More articles