Den rette belysning ved gulvafslibning i Hobro

05 September 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvordan skal lyset egentlig sættes, når du arbejder med gulvafslibning i Hobro?

Det er der faktisk flere ting, man skal overveje, før man går i gang med arbejdet og også mærke efter, mens arbejdet står på.

For hvis man skal kunne komme til at udføre en god gulvafslibning indendørs, så er man jo nødt til at omrokere tingene i lokalet for at få plads til at gøre arbejdet, mens det aller bedste altid vil være, at man helt fjerner tingene fra rummet, så det er helt ryddet, mens man arbejder.

Dette medfører ikke overraskende, at standerlamper, gulvlamper med videre vil forsvinde og nedsætte muligheden for lys i rummet efter den måde, det ellers var indrettet på.

Nu udføres de fleste gulvafslibninger i dagstimerne, så det burde være til at se, hvad man laver, men det kan jo være en gråvejrsdag om vinteren, hvor det i forvejen er mørkt og svært at se detaljer i et dårligt belyst rum indenfor.

Så måske er man efterladt med nogle lamper, der er skruet fast i væggene og sat op i loftet, og dem skal man jo selvfølgelig sørge for at holde øje med, at man ikke kommer til at bamle ind i.

Men man kan jo også udnytte dem ved at tænde dem, så man kan se for sig, eksempelvis ved at de skinner gennem afskærmningen.

Problemet i denne forbindelse er dog, at de ofte ikke er retningsbestemt, hvorfor man må tage til takke med den retning, som lyset peger i, og det kan betyde, at man ikke kan se lige godt omkring for sig, når man arbejder.

Man kan dog vælge at tage nogle håndværkerlamper med, som skinner i nogle bestemte retninger, som man let kan dreje rundt efter, hvor man arbejder.

Husk dog ikke at skrue for højt op for belysningen, da det så godt kan blive for varmt, og man kan blive blændet af lyset.

More articles