Smukt gulv igen – med en professionel gulvafslibning i Hobro

10 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Trægulvet i din bolig kræver særlig, omhyggelig pleje – i hvert fald hvis det er behandlet med olie eller sæbe. Sæbe og olie behandlinger hører under den kategori, som benævnes ikke forseglende gulvbehandlinger. Dette betyder, at træværket ikke – som det er tilfældet ed lak, fernis eller maling – er forseglet af et hårdt og beskyttende materiale.

I praksis medfører dette en højere følsomhed over for slid, og en lavere grad af modstandsdygtighed over for ridser og skrammer fra møbler, legetøj, og kæledyrs kløer. Dit olie eller sæbe behandlede gulv bliver, med andre ord, hurtigere grimt og gråt i overfladen, end hvis gulvet var malet eller lakeret.

Hvad gør jeg, når mit sæbe behandlede trægulv er blevet slidt?

Når et gulv sæbe behandles efter en afslibning eller lige når det er blevet lagt, arbejdes den fede sæbe ned i træværkets fibre med skrubbende bevægelser. Her vil sæben mætte de tørstige fibre, og danne en beskyttende hinde, som får overfladen til at virke væske og støv afvisende. Med tiden slides denne hinde bort – og forsømmes den ugentlige pleje med særlig sæbe, som vedligeholder denne hinde, over en længere periode, vil det gå stærkt. Pludselig vil gulvet være plettet af skjolder fra spildte væsker, og de udtørrede fibre vil opsuge støv, som trædes ned i gulvets overflade. Resultatet vil være et træt og mat gulv, som hverken er kønt at kigge på eller behageligt at betræde.

Den eneste måde, hvorpå du kan genskabe dit smukke, ensartede gulv, er ved en gulvafslibning. En professionel gulvmand kan på få timer slibe dit gulv, således at den øverste del af træværket – der, hvor alle skønhedspletterne sidder – forsvinder, og et nyt lag af gulvet kommer til syne. Efter en gulvafslibning vil din gulvmand udføre en ny sæbe behandling, eller anden form for behandling efter dit eget valg.

Få et godt tilbud på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-hobro/ 

More articles