Ved gulvafslibning i Hobro skal du lige tjekke, om det ér træ

16 September 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det giver jo sig selv, skulle man tro, at man kun kan slibe et gulv ned, der er af træ, for hvis det er af beton, granit eller andet, så har det absolut ingen effekt at bruge det værktøj, man ellers bruger til at slibe gulve ned – her skal bruges andre ting.

Trægulve er atter ved at komme på mode, hvor det ikke bare er sommerhuse, man laver af den slags, men hvor man tidligere brugte rigtig meget træ til bebyggelse af huse, så overgik man senere til fliser, granit og beton.

Det skyldtes blandt andet, at man mente, det var moderne og passede med sine lysere farver, mens det også kunne føles besværligt at vedligeholde trægulvet med behandlinger, overfladebehandlinger og – netop – en gulvafslibning.

Men her er det atter kommet på mode med at lave flere ting i et hus af træ, også gulve, for det handler jo egentlig om valget af træ, hvor lyst man gerne vil have lokalerne, og så har det bare mere charme og minder om ældre tider, når man laver hjemmet af træ.

Desuden er det slet ikke så besværligt at vedholde ens gulve og andet af træ, og hvis man tvivler, om man kan finde ud af det, så kan man betale sig – billigt – fra at få tjekket de ting og udført dem, og så er det stadig i høj kvalitet.

Men nogle gange kan det faktisk snyde.

Specielt i lidt ældre dage valgte man at få lavet ens gulve af materialer, der lignede træ, men som slet ikke var træ, fordi det krævede mindre vedligeholdelse.

Hvis man så ikke ved bedre, så kan man jo tro, at man kan få slebet dette ned, hvis man finder sådan et gulv i Hobro, men sådan forholder landet sig ikke.

Og det er nemt at narre en, så hvis du er i tvivl, så kontakt de professionelle.

More articles