Gulvafslibning i Randers – når gulvet skal stråle igen

26 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Et trægulv, som er blevet så slidt i overfladen, at denne fremstår mat, grålig og uensartet, kan let komme til at give indtryk af skader og forfald. Gulvet bliver grimt og trist i sin fremtoning på grund af grimme misfarvninger, slidspor og pletter, og en øget tendens til dannelse af splinter og ridser vil gøre det ubehageligt at betræde. Det kan være fristende for en boligejer at skifte et sådant trægulv ud – om ikke med et nyt, dyrt trægulv, så med en mere moderne gulvtype som for eksempel beton eller cement, eller den træ-lignende klik parket, som er fremstillet i syntetisk laminat og derfor er noget lettere at rengøre samt en del mere slidstærk end et levende, organisk trægulv.

Giv det slidte træværk en chance mere med en gulvafslibning

I langt de fleste tilfælde er det dog spildt af godt træværk at lade gulvet fjerne eller overhælde med cement, beton eller epoxy. Hvis trægulvet er massivt, og træværket ellers er sundt og intakt, kan de overfladiske skønhedspletter efter al sandsynlighed nemlig sagtens fjernes ved en forholds enkel og skånsom procedure, nemlig en effektiv gulvafslibning.

Du behøver ikke at frygte for, om dit trægulv kan tåle en gulvafslibning – det kan nemlig langt de fleste trægulve, hvis de ellers er sunde og raske. Ved en gulvafslibning fjernes nemlig kun det allerøverste af træværkets overflade – højst to millimeter – svarende til den del af overfladen, hvor de grimme misfarvninger, slidspor og splinter viser sig. Dit gulv bliver helt ensartet og skinnende på ny – og med den rette efterbehandling vil du kunne have glæde af det flotte resultat i mange år.

Få hjælp til gulvafslibning hos en professionel gulvmand

Det anbefales, at du får fat på en dygtig gulvsliber, som kan hjælpe dig med at opnå det optimale resultat af din gulvafslibning. Du kan læse mere på Gulvkanonen.dk

More articles