Gulvafslibning i Randers og valget af trægulv

12 September 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man skal have foretaget en gulvafslibning i Randers og selvsagt over hele landet, så er der flere ting, man skal se på, når man skal udføre denne.

Det intuitive er at tænke, at man skal se på, hvor slidt gulvet er, og det skal man bestemt også, for det determinerer, hvor grov eller let selve gulvafslibningen skal være, om der skal en gulvafhøvling til og flere ting derudover.

Derudover skal man også se på, hvilken type ens trægulv er af, og det er måske ikke lige noget, man forestiller sig, men det er faktisk vigtigt også at se på.

For i sig selv er ikke to gulve ens, også selvom de er lavet af samme type træ, men der findes som bekendt også flere forskellige typer af træ, som man kan lave gulve af.

Dette bestemmer også, hvordan man skal gribe gulvafslibningen an, og hvilken efterbehandling man skal vælge, udover de ønsker man har til ens gulvs udseende efter endt gulvafslibning.

Men det afhænger sådan set også af, hvordan gulvet er lagt, hvilken type det er og videre.

Det kan være lagt på kryds og tværs af nogle små plader, måske er det krydsfinér, eller det er nogle store planker, der er lagt som trægulv i et hjem.

Dette er måske ikke noget, man selv har valgt, da der allerede var et trægulv, da man flyttede ind i huset, og der er måske ikke lige penge til at udskifte gulvet, da den slags koster rigtig mange penge.

Så derfor er man måske ikke så kyndig til at vide, hvilken type af træ, og hvordan det er lagt, som man har at gøre med her.

I så tilfælde kan man sende nogle billeder til ens gulvafsliber, hvor den kyndige så hurtigt kan se, hvad man har at gøre med af træ.

Men selve tilstanden ved trægulvet kan være svær at se, hvorfor gulvafsliberen måske først skal ud at se gulvet med egne øjne for at vide, hvordan det står til med gulvet.

More articles