Grimme gulve bliver flotte igen med en gulvafslibning i Randers

16 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Går du og overvejer en total fornyelse af dit hjem – og overvejer du, om det gamle, slidte trægulv i samme omgang skal på pension? Så bør du tænke dig om en ekstra gang. Det er meget muligt, at tidens indretnings mode dikterer smarte gulve i beton eller cement, som matcher det minimalistiske urbane eller industrielle look.

Det kan også godt være, at dit gamle trægulv har set bedre dage, og med årene er gået hen og er blevet lidt træt og flosset i overfladen – måske endda plettet og ridset. Men dette er ingen grund til at skrotte trægulvet og det kan hurtigt vise sig at være en dum og overilet beslutning. I det følgende kan du læse mere om hvorfor.

Dit trægulv kan sagtens blive flot og stilfuldt

Træ er stadig – med afstand – den bedste form for gulvbelægning, der findes. Et trægulv kan føles nærmest blødt under fødder, og det bliver aldrig rigtig koldt på samme måde som beton eller cement. Træ er et organisk og levende materiale, som klæder ethvert hjem, nærmest uanset indretnings stil. Og der er ingen, der siger, at dit trægulv nødvendigvis skal være brunt.

Med en lækker olie behandling kan du skabe rigtig flotte effekter i dit trægulv. Du kan for eksempel vælge en hvid pigmenteret olie, som lysner træet samtidig med at ærer og knaster står frem i flot kontrast. Eller du kan oliere gulvet med sort eller mørkegrå olie, som giver et lækkert farvespil, og som ikke tager skade af lidt patina. Men først skal gulvet have en grundig gulvafslibning, så de overfladiske skønhedspletter kan forsvinde, og gulvet blive modtageligt over for olie behandlingen.

Find det bedste tilbud på en gulvafslibning online

Din lokale gulvmand kan hjælpe dig med såvel gulvafslibning som efterbehandling med olie. Kig ind på Gulvkanonen.dk og læs mere.

More articles