Skriv dit barn op til privatskole allerede ved fødslen

05 March 2021
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Det kan virke mærkeligt, når du står med dit lille nyfødte barn i armene, at du skal til at tænke på, hvor han eller hun skal gå i skole henne. Men hvis du gerne vil have dit barn ind på en privatskole, er det faktisk en god ide. Mange privatskoler har nemlig en lang venteliste, og der kan det være en fordel, at dit barn er blevet skrevet op tidligt. 

En af de skoler, hvor du har mulighed for at skrive dit barn op lige efter fødslen, er Johannesskolen, der ligger på Frederiksberg. De tilbyder dog også privatskole i Rødovre og de omkringliggende kommuner. 

Skolen er utroligt populær, hvilket er grunden til, at du skal være så tidligt ude, når du gerne vil have skrevet dit barn op. De optager nemlig børnene efter, hvor gamle de var på opskrivningstidspunktet. Og jo yngre dit barn er, des nemmere vil det være for ham eller hende at komme ind på skolen. 

Muligt at blive optaget på skolen senere

Hvis du ikke fik skrevet dit barn op til Johannesskolen inden børnehaveklassen, er det dog meget muligt, at han eller hun stadig kan få en plads på skolen. Skolen har nemlig også en venteliste til alle klassetrin. Hvis der er en elev, der går ud, kan det altså være, at dit barn kan få en plads. 

Derudover kan du også skrive dit barn op til nogle af de klasser, som de starter op løbende. Skolen starter både en fjerde klasse, en sjette klasse og en syvende klasse op med elever, der ikke har gået hos dem siden børnehaveklassen. Dermed har dit barn en chance for at komme ind på skolen uden at være det nye barn i klassen. Alle børnene kommer jo til at være nye, hvilket kan være rart for barnet. 

Læs mere om Johannesskolen her

More articles