Få det bedre med sorgterapi

05 January 2022
Astrid Pedersen

editorial

Langt de fleste mennesker oplever en eller flere kriser i løbet af deres liv. I mange tilfælde vil krisen være foranlediget af sorg.

Sorg behøver ikke nødvendigvis at udspringe fra et dødsfald, selv om sorg ofte forbindes med tab. En sorg kan også opstå som følge af ændrede livs omstændigheder, for eksempel i forbindelse med en skilsmisse, sygdom, eller måske endda en fyring.

Når man mister noget man har kær er det naturligt at sørge. Mange mennesker kan mærke den hårde og ubarmhjertige sorg og det ditto savn i månedsvis indtil følelserne gradvist klinger af og man lærer at leve med tabet. Men for andre gælder det at sorgen trækker ekstra og særligt lange, mørke skygger langt ind i deres liv.

En sorg, som trækker i langdrag og ikke vil forlade bæreren, kaldes forlænget sorg lidelse. Forlænget sorg lidelse er en behandlingskrævende patologisk tilstand som, hvis der ikke tages hånd om bæreren, kan udvikle sig til svær depression.

image

Går du rundt med en sorg som virker decideret invaliderende er det således meget vigtigt at du kommer i professionel behandling. Og til dette formål kan du med stor fordel drage nytte af en erfaren psykoterapeut.

Hvor kan jeg få hjælp til at komme igennem min sorg?

Nogle psykoterapeuter har valgt at specialisere sig inden for det der kaldes sorgterapi. Denne form for terapi har til formål at hjælpe dig igennem sorgen på en sund måde, i dit eget tempo.

Med hjælp fra en dygtig psykoterapeut kan du lære at give slip på sorgen og acceptere den som en del af dit liv uden at den får lov at styre din tilværelse.

Gå i sorgterapi i Holstebro

hos Heidi Lykke Lihn fra Lihn Life Coaching kan du gå i individuel eller gruppe baseret sorgterapi. Klik ind på lihncoaching.dk og læs mere.

More articles