Effektiv alkoholbehandling efter Minnesota modellen

15 November 2018
Astrid Pedersen

editorial

Et misbrug er ikke noget at spøge med – heller ikke et alkoholmisbrug. Selv om vi alle kender den joviale karikatur af en festlig dranker med stor mave, rød næse, tågesnak og vakkelvorne ben, er en afhængighed af rusmidlet faktisk langt fra så hyggeligt, som det fremstilles.

Et alkoholmisbrug er ødelæggende for krop, sjæl og sind – ja, mange alkoholikere når faktisk at smide hele deres liv væk til fordel for deres afhængighed. En misbruger vil typisk vægte stoffet eller alkoholen højere end familie relationer, venner, job og bolig, og det ses ofte, at alkoholikere må gå fra hus og hjem, samtidig med at de skubber alle vigtige personer fra sig i jagten på rusen.

Få has på misbruget, inden det er for sent

Derfor er det vigtigt, at du som pårørende, kollega eller ven til en person, som er på vej ud i et misbrug, træder i karakter og får sat en stopper for udviklingen. Har du oplevet, at din før så udadvendte kammerat eller dit ellers sociale familiemedlem trækker sig tilbage og virker nedtrykt – for eksempel i forbindelse med en krise, udløst af en voldsom livsbegivenhed – kan noget tyde på, at vedkommende ikke er rustet til at håndtere de hårde bolde, livet skyder i hans eller hendes retning. Og i denne situation er der risiko for, at vedkommende udvikler et misbrug.

Her skal du især være opmærksom på, om din ven optræder usammenhængende og svarer undvigende på direkte spørgsmål om vedkommendes alkoholforbrug, om din ellers mødestabile kolleger ofte udebliver fra jobbet, eller om din nære slægtning pludselig ikke længere besvarer opkald. Så er det på tide med en konfrontation, så skuden kan vendes i rette tid.

Alkoholbehandling med resultater

Med en alkoholbehandling hos Behandlingscenter Søby Park kan du som pårørende få hjælp til såvel konfrontationen som til tilrettelæggelse af en fem uger langt behandlingsforløb efter Minnesota modellen. Læs mere på behandlingscentersoebypark.dk

More articles