Sådan vælger du den helt rigtige varmepumpe

11 March 2022
Steffen Petersen

editorial

Hvis du har gået og overvejet, om du skal investere i en varmepumpe, så er der nogle ting, du skal tage højde for. En varmepumpe er en smart løsning, der kan give dig lavere varmeudgifter til hjemmet. Derudover er en varmepumpe klimavenlig, da den bruger energi fra naturen til at opvarme hjemmet.

Hvis du gerne vil være sikker på, at du vælger den helt rigtige varmepumpe til dit hjem, så kan du læse med herunder.

varmepumper Vejle

Hvilken type skal du vælge?

Der findes som udgangspunkt tre forskellige typer af varmepumper. Der findes luft-til-vand-varmepumper, luft-til-luft-varmepumper og jordvarme. Hvis du vil have en billig løsning, så kan du med fordel vælge en god luft-til-luft-varmepumpe, der kan supplere dine andre varmekilder i hjemmet.

Hvis du vil have en varmepumpe som primær opvarmning, så kan du vælge en luft-til-vand-varmepumpe. Denne type er den mest populære i helårsboliger. 

Hvilken model skal du gå efter?

Det er vigtigt, at duer grundig, når du skal vælge varmepumpe til hjemmet. Du kan med fordel besøge et byggemarked, hvor du kan få vejledning til den rette model. Du kan altid finde en medarbejder, der er erfaren inden for varmepumper.

Du skal blot fortælle, hvad du vil bruge din varmepumpe til, og så kommer det også an på størrelsen af dit hjem. Du kan også gå på nettet og se, hvor du kan købe en varmepumpe, og du kan også hos nogle forhandlere få vejledning på nettet. 

Hvordan installeres den korrekt?

Hvis du vil være sikker på, at din varmepumpe virker som den skal, så skal den installeres korrekt. Her kan det anbefales at få en erfaren installatør ud til at gøre det for dig. Dermed er du sikker på, at din varmepumpe virker korrekt, så du ikke risikerer en større varmeregning som du ellers vil få, hvis den ikke er installeret og monteret korrekt. 

More articles