Tjek ind på et misbrugscenter, og bliv fri af afhængighed

17 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Er du kommet ud i et overforbrug af receptpligtig medicin, som begynder at nærme sig et decideret misbrug, er det vigtigt, at du hurtigst muligt søger professionel hjælp. Når et overforbrug kammer over i misbrug og afhængighed, kan det nemlig hurtigt vise sig rigtig svært at udvise den fornødne dømmekraft – og så kan du risikere at komme til at sidde fast i dit misbrug.

Det første, du bør gøre, er at orientere din nærmeste pårørende om, at du enten er ved at have – eller allerede er midt i, et misbrug – og at du har tænkt dig at søge hjælp hertil. Din familie og dine venner vil helt sikkert støtte op om din beslutning, og hjælpe dig med at finde det rette misbrugscenter.

Hvad er et misbrugscenter?

Et misbrugscenter er et sted, hvor misbrugere kan få den rette behandling efter et intensivt afvænningsforløb. Det er som oftest nødvendigt at bruge nogle uger på at komme ovenpå efter det, der kaldes en afgiftning – det vil sige, den fysiske afvænning. I løbet af disse uger er den misbrugsramte typisk indlogeret på misbrugscenteret, hvor han eller hun vil modtage individuel terapi og deltage i gruppeforløb.

Hvem kan få hjælp på et misbrugscenter?

Alle, som har oparbejdet et afhængigheds betinget misbrug af eksempelvis læge ordineret medicin, alkohol, hårde stoffer eller måske endda spil, sex eller shopping kan få hjælp og støtte til at komme på fode igen fysisk og psykisk på et misbrugscenter.

Hvordan foregår en misbrugsbehandling?

en misbrugsbehandling består dels i den indledende afrusning og afgiftning, dels i et efterfølgende terapeutisk forløb, under hvilket den misbrugsramte vil opnå en større selvindsigt og en erkendelse af misbrugets natur samt få gode redskaber til at bygge sin tilværelse op på ny.

Du kan læse mere om behandling af misbrug og afhængighed på behandlingscenter-stien.dk

More articles