Få den bedste afvænning og behandling på et misbrugscenter

16 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Er dit forbrug af alkohol eller receptpligtig medicin løbet af sporet – og har du svært ved komme ud af forbruget igen på grund af frygten for abstinenser? Så burde du lade dig indskrive på et misbrugscenter, og én gang for alle lægge afhængigheden på hylden.

Hvad er et misbrugscenter?

Et misbrugscenter – eller behandlingscenter, som det også kaldes – er en rehabiliterende facilitet, hvorpå man kan lade sig indskrive, såfremt man ønsker at gennemgå et afvænnings- og behandlings forløb. De fleste misbrugscentre opererer med indlogering af patienterne – det vil sige, at man bor på centeret under hele forløbet.

Fordelen ved at lade sig indlogere på et misbrugscenter er, at man kommer væk fra sit vante miljø. Samtidig har man altid adgang til hjælp og støtte fra det til centeret knyttede personale, som i reglen tæller behandlere, diverse sundheds personer, og misbrugskonsulenter. En misbrugskonsulent er typisk en tidligere misbruger, som selv har gennemgået et lignende behandlings forløb, og derfor kan relatere til de kvaler, du som patient gennemgår.

En anden fordel ved at bo og leve på centeret i en periode på cirka fem uger er, at man i denne periode ikke har adgang til afhængigheds skabende stoffer – for eksempel alkohol, medicin eller hash – hvilket gør det lettere at opretholde sin afholdenhed og fokusere på helbredelse uden at falde i igen.

Hvordan foregår en misbrugsbehandling?

Når du lader dig indskrive på et misbrugscenter, vil du først gennemgå den fysiske del af afvænningen – den såkaldte afrusning eller afgiftning. Her får du hjælp og støtte undervejs, så du ikke er overladt til dig selv. Eventuelle smerter kan afhjælpes og dulmes med medicin eller andre midler. Dernæst vil du gennemgå et behandlingsforløb, som har til hensigt at give dig redskaberne til at bygge en stoffri tilværelse op.

Du kan læse mere om misbrugsbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk 

More articles