Få hjælp og støtte til afvænning på et misbrugscenter

15 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Er du pårørende til en misbruger, og ønsker du at hjælpe vedkommende ud af sit misbrug, er der en del ting du bør have in mente.

For det første bør du aldrig være alene i forsøget på at konfrontere den misbrugsramte person med hans eller hendes problem. Vedkommende vil højst sandsynligt reagere med irritation eller direkte vrede eller afvisning samt benægtelse af at der overhovedet skulle foreligge et problem.

Det at være misbruger indebærer nemlig en stor portion fornægtelse, både over for omverdenen og over for sig selv. En misbruger kan faktisk sagtens risikere at leve i en verden, som dissonerer med virkeligheden i en grad, så vedkommende faktisk slet ikke selv erkender at der skulle være et problem. Det er således ofte mestendels de pårørende som lider under misbruget.

Hvordan kan jeg bedst hjælpe min misbrugsramte pårørende?

Dette betyder dog ikke, at du skal opgive. Med hjælp fra et professionelt misbrugscenter vil du kunne lægge den rette strategi for konfrontationen. Det anbefales som oftest, at du tilrettelægger denne i form af en såkaldt intervention.

En intervention er en konfrontation, hvor andre familiemedlemmer, venner og kolleger deltager. Målet er ved fælles forenede kræfter at få den misbrugsramte til at indse omfanget af de problemer og kvaler, han eller hun volder sin omverden, og der igennem at motivere vedkommende til at søge hjælp på et misbrugscenter.

Vælg det rette misbrugscenter

Hvis du vælger at kontakte et misbrugscenter med henblik på rådgivning i forbindelse med interventionen og planlægning af det videre forløb, kan det anbefales, at du vælger et misbrugscenter med speciale inden for behandling af den type misbrug, din pårørende udviser. Behandlingscenter Stien er et dansk misbrugscenter med speciale inden for behandling af især alkoholisme og afhængighed af receptpligtig medicin. Du kan læse mere om, hvad Behandlingscenter Stien kan tilbyde, på https://behandlingscenter-stien.dk

More articles