Få hjælp og støtte til afvænning på et misbrugscenter

26 July 2019
Astrid Pedersen

editorial

Det er både opslidende og ødelæggende for sjælen at være tæt på en misbruger. Derfor bør du på alle måder sørge for, at der bliver gjort alt, hvad der er muligt, for at hjælpe den misbrugsramte tilbage på sporet.

Har du brug for at konfrontere din misbrugsramte kæreste, ven, ægtefælle eller kollega med hans eller hendes misbrugs problem, er det vigtigt, at der foreligger en holdbar strategi. Dette gælder for såvel den indledende konfrontation som for det videre forløb.

Det er aldrig nemt at konfrontere en misbruger med vedkommendes problem. En misbruger vil typisk benægte, at der er et problem, og stædigt fastholde, at han eller hun har helt styr på sit forbrug. Selv bedrag og fornægtelse ligger i selve afhængighedens anatomi – en misbruger vil typisk reagere med vrede over for enhver, som ønsker at sætte en stopper for misbruget. Og det ses kun alt for ofte, at en misbruger skubber alt, hvad der burde være vigtigt i hans eller hendes liv, fra sig – venner, kolleger og familie.

Hvad kan et behandlingscenter tilbyde?

På et behandlingscenter kan du få gode råd og assistance i forbindelse med denne svære konfrontation, som helst skal foregå i samarbejde med andre pårørende, hvis den skal have den optimale effekt. Dette kaldes en ”intervention”, og har til formål at motivere den misbrugsramte til at gå i behandling for at slippe ud af sin afhængighed.

Når der er mere end én person til stede, som ytrer sine bekymringer, har interventionen en enorm påvirknings kraft. Det er dog mindst lige så vigtigt, at der foreligger en plan for det videre forløb.

Et behandlingscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien kan være behjælpelige med tilrettelæggelse af et behandlings ophold, hvor den misbrugsramte får de rette redskaber til at bygge sit liv op på ny – med kærlig støtte fra sine nærmeste. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

More articles