Hjælp din misbrugsramte nærmeste med et ophold på et misbrugscenter

18 July 2019
Astrid Pedersen

editorial

Hvis du er pårørende til en misbruger, har du et såvel menneskeligt som moralsk ansvar for at gøre alt, hvad du kan for at hjælpe vedkommende. Er man kommet så langt ud i et misbrug af eksempelvis alkohol, hårde stoffer (kokain eller heroin), spil eller receptpligtig medicin, at afhængigheden har taget overhånd, er det praktisk talt umuligt selv at komme ud af det.

Dertil kommer, at de fleste misbrugere er verdensmestre i at lyve over for såvel sig selv som over for deres omgivelser – selv de allernærmeste. Det er ikke ualmindeligt, at misbrugere støder alle – selv venner og familie – fra sig. Dette er faktisk et grundlæggende træk ved det, som karakteriseres som misbruger adfærd. Således ses det ikke sjældent, at en misbruger mister både familie, venner, job og hjem. Til sidst vil misbruget udgøre hele den misbrugsramtes liv – og vil med stor sikkerhed også føre til hans eller hendes død.

Hvordan hjælper jeg min misbrugsramte kæreste eller ægtefælle ud af afhængighed?

Måske føler du dig magtesløs i forhold til misbruget. Dette er der en god grund til – ifølge ovenstående vil sandsynligheden for, at den misbrugsramte vil reagere med vrede og distancering temmelig overhængende. Derfor er det meget vigtigt, at du lægger en klar strategi. Allerhelst skal du involvere flere af de nærmeste, når den svære konfrontation skal tages. Og optimalt tager du kontakt til et misbrugscenter, som kan hjælpe dig med håndteringen af processen.

Du kan med fordel kontakte Behandlingscenter Stien. Her finder du, foruden dygtige misbrugskonsulenter, erfarne og veluddannede behandlere, læger og andet sundhedspersonale. Du kan få råd og vejledning i forbindelse med interventionen, som skal motivere den misbrugsramte til at gå i behandling, såvel som bistand til tilrettelæggelse af det videre behandlingsforløb.

Behandlingscenter Stien er et professionel misbrugscenter med en høj succesrate. Du kan læse mere om behandlings tilbuddet på behandlingscenter-stien.dk

More articles