Få flotte gulve i din bolig på Vesterbro

08 March 2021
Maya Hindsberg

editorial

Smukke gulve er et must, uanset om du bor på Vesterbro eller Frederiksberg. Det kan dog være svært at finde op og ned i, hvordan man holder det pænt. Skal man afhøvle det, slibe det eller kan man nøjes med at rense det grundigt og efterbehandle det igen? Ofte kan du nøjes med de to sidste muligheder.

Er dit gulv efterbehandlet med sæbe eller olie, så er det ofte nok at afrense og efterbehandle det igen, jo mindre der er mange og store ridser og hakker, hvilket kan forekomme. Har du derimod et lakgulv, er den eneste mulighed at slibe det, når der er kommet ridser i det, da det er den eneste måde at fjerne lakken og kunne lægge ny. Heldigvis er lak også forholdsvis slidstærkt. Alt i alt skal du altså se på dit gulv, når det begynder at se slidt ud, og så tage den derfra. Læs mere på https://xn--gulvafslibning-kbenhavn-0mc.dk/gulvafslibning-vesterbro/.

Kan du gøre det selv?

Hvis det er nødvendigt for dig at få afhøvlet dit gulv, så er det sjældent en god ide at gøre det selv, fordi afhøvling bliver gjort med maskiner, der er både farlige og svære at styre. Du kan derimod godt selv slibe dit gulv, fordi det er en maskine, der bruger bånd eller skiver af slibepapir.

Du skal dog virkelig overveje en professionel håndværker til opgaven, hvis du er i tvivl om dine egne evner, eller ikke har lyst til at bruge tiden eller løbe risikoen ved at gøre det selv. Vælger du at gøre det selv, kan du nemt leje maskiner hos diverse byggemarkeder, til en lille sum, men du skal være forberedt på, at det både kræver evner og tid at få et godt resultat. Derfor anbefaler mange også, at du starter med en mindre gulv, hvis du har mod på at gøre det selv.

More articles