Har du fået en karrosseriskade?

14 April 2022
Steffen Petersen

editorial

Når din bils karrosseri bliver beskadiget, kan det være en dyr reparation. Karrosseriet på din bil er det, der beskytter metalrammen og andre dele mod elementerne. Hvis karrosseriet er beskadiget, kan det tillade vand og rust at trænge ind i bilen, hvilket kan give store problemer. Desuden kan skader på karrosseriet gøre din bil mindre aerodynamisk, hvilket kan påvirke dit benzinforbrug.

Og endelig kan karrosseriskader være grimme og få din bil til at se gammel og slidt ud. Så hvis du kan undgå karrosseriskader på din bil, er det værd at gøre det. Men skulle uheldet alligevel være ude, så giver vi dig i dette indlæg, nogle gode tips og tricks.

skadecenter

Reparer små skader selv

Skader på karrosseriet på din bil kan være både grimme og dyre at reparere. Der er dog et par enkle trin, som du kan tage for at minimere skaderne og spare penge på reparationer. Først skal du rengøre området omkring skaden med vand og sæbe. Dette vil hjælpe med at fjerne snavs eller andet, der kan forhindre limen i at binde ordentligt. Brug dernæst en spartelkniv eller en anden skarp genstand til at skrabe løs maling eller metalskår væk. Når området er rent, påføres et lag autolak spartelmasse på skaden.

Arbejd fyldstoffet ind i området, indtil det er glat, og lad det derefter tørre i flere timer. Til sidst slibes fyldstoffet, indtil det flugter med den omgivende overflade, og der påføres derefter et nyt lag maling.

Undgå besværet og hyr en professionel

Hvis din bil har været udsat for en ulykke, er det vigtigt at få en større karrosseriskade udbedret af en professionel. Selv om du kan være fristet til at forsøge at reparere skaden selv, kan det ikke anbefales. For det første er reparation af større karrosseriskader kompliceret og kræver specialværktøj og -udstyr. For det andet kan selv en lille fejltagelse forårsage yderligere skade på din bil.

Endelig er karrosserireparationer ofte dækket af forsikringen, så du behøver måske ikke at betale noget af egen lomme. Af alle disse grunde er det bedst at overlade karrosserireparationer til fagfolk.

More articles