Alt hvad du skal vide om skorstensfejere

22 September 2022
Camilla Sørensen

editorial

En skorstensfejer er en professionel, der hjælper med at holde din skorsten ren og i god stand. De kan udføre en række forskellige opgaver, f.eks. fjerne sod og kreosot, kontrollere for skader og hjælpe med at forhindre blokeringer.

I Danmark er der ingen lovkrav om at få din skorsten fejet – men det er alligevel en god idé at få en skorstensfejer på besøg regelmæssigt. Vi har talt med en skorstensfejer i Hirtshals for at finde ud af mere om deres job!

Lidt om skorstensfejere og deres job

“En skorstensfejer er en professionel, der hjælper med at holde din skorsten ren og i god stand.” Så enkelt kan det siges.

Men en skorstensfejer gør selvfølgelig mere end det. En af de primære opgaver er at vejlede om varmeanlæg, fortæller vores skorstensfejer.

“Vi går ind i folks hjem og ser, hvordan deres varmesystem er indrettet. Derefter kan vi give dem råd om, hvordan de kan få det til at fungere bedre – og bruge mindre brændstof”, siger han.

skorstensfejer

Han taler også om vigtigheden af at få fejet skorstenen regelmæssigt: “Mange mennesker tror, at man kun behøver at få fejet sin skorsten, hvis der er et problem. Men det er ikke sandt! Du bør faktisk få din skorsten fejet en gang om året for at forebygge problemer.”

Så, der har du det! Et par ting, du skal vide om skorstensfejning i Danmark. Hvis du overvejer at få din skorsten fejet, anbefaler vi, at du laver lidt research og finder en velrenommeret professionel, der kan hjælpe dig med at holde dit hjem i tip-top form!

Husk i den forbindelse, at du som regel kan lave en serviceaftale med din skorstensfejer. På den måde skal du ikke selv holde styr på, hvornår det er tid til at feje skorstenen igen. Det holder din skorstensfejer øje med.

More articles