Nedbrydning i forskellige størrelser

Nedbrydning i forskellige størrelser

Nedbrydning kan finde sted mange forskellige steder i landet, hvor man da helt klart og sikkert også kan finde nedbrydning i Thisted, hvis man skulle have brug for dette.

Og så undrer du dig måske over, at man ligefrem skulle ønske sig et nedbrud, for der er vel ingen, der har lyst til at bryde sammen, om det er af vrede, stress, depression eller noget helt andet?

Men det er ikke den psykiske verden vi skal beskæftige med i det følgende skriv, for her er det tale om den gammeldags nedbrydning, for har fundet sted længe før, man var klar over, hvad det psykiske var for noget.

Mennesket gjorde det endda som noget af det første, da de indså, at de kunne tage nogle elementer og bryde dem ned til mindre bestanddel, som for eksempel kunne være at tage nogle kampesten og gøre dem mindre, så man havde mindre sten, der var gode som kasteskyts mod et bytte.

Men det kunne også være den praktiske slags, hvor man tog nogle træer og fældede dem til, så man havde alt fra brænde at holde varmen ved i ilden til at bruge bladene som fyld og indhold at sove på, så man kunne holde varmen.

Dette er – kort fortalt – fortsat hele vejen frem til i dag og er udbredt over hele verden, hvor man bruger maskiner og udstyr til at nedbryde alt fra beton, stål, biler og, ja, alt tænkeligt, som man kunne forestille sig, at man gerne vil have omformet til noget mindre, så man kan bruge det til noget andet – eller bare sælge det som skrot.

Man tænker måske, at det ikke kan kræve de største evner har finde ud af den fidus, men det kræver faktisk en del viden og teknik, hvis man skal begå sig med det store udstyr og maskiner, som det kræver at nedbryde alt fra sten til grus til stålelementer til mindre af slagsen.