Hvad er din erfaring med jagtudstyr?

17 March 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Man kan komme til nogle udlande og opleve, at man helt lovligt og uden besvær kan låne et gevær af en, man kender, og man må endda tage med ud at jage, selvom man ikke har taget en jagtilladelse i Danmark.

Sådan er det i mange lande, hvor man lever af dyrelivet, og hvor der er mange invasive arter, som man gerne vil have, at den jævne mand kan være med til at tage sig af.

Det handler nemlig ikke altid om, at man gerne vil have våben på sig, fordi man godt kan lide det, men fordi det simpelthen er en nødvendighed og en del af ens kultur.

I Danmark har vi professionelle jægere til at holde bestanden nede på arter, og vi har ikke samme behov for at skulle beskytte os mod vildtliv for eksempel, så det kan være meget rart at have skydevåben med, når man er ude.

jagtudstyr

Man skal udvise respekt for jagtudstyret

Nu er jagtudstyret selvfølgelig så meget andet end det, som der kan dræbe, da man kan finde mange andre ting, som man endda kan købe direkte over nettet.

Men således skal man ikke tro, at fordi man er blevet oplært til at bruge våben i udlandet og måske endda opvokset med det, så kan man bare begynde at bruge det fuldt ud herhjemme.

Det kan sagtens tænkes, at du rent faktisk har mere praktisk erfaring end en given jæger qua dit ophold i udlandet, men derfor kan du ikke begynde at overtage de våben fra vedkommende herhjemme og gå på jagt, uden du har tilladelse til at jage, jagttegn samt våbentilladelse.

Det kan i den enkeltes øjne virkelig ulogisk, da man jo har bevist tidligere, at man godt kan finde ud af at bruge jagtvåben, men herhjemme er man altså nødt til at overholde lovgivningen.

More articles