Måder at komme af med ens tøj på

Måder at komme af med ens tøj på

Man siger på engelsk, at hvis man har mistet alt, så har man også fået taget den trøje, man havde på.

For noget af det vigtigste er nemlig, at vi kan have varme omkring os, mad på bordet, tryghed, være blandt dem vi holder af, og tøjet er både med til at give varme og dække os til. Så det er noget af det meste basale, vi har brug for her i livet.

Dog er vi specielt i den vestlige verden gode til at leve et forbrugersamfund, hvor de fleste af os har et købergen, der ikke står mål med noget andet; hvor man skal fylde ens klædeskab op og alligevel påstår, at man intet har at tage på…

Man handler i butikker enten på nettet, online eller fysisk, hvor man betaler umanerligt mange procenter i fortjeneste til forhandleren i forhold til, hvad det koster i indkøbspris.

Og vi tænker sjældent praktisk i den forbindelse, da vi mere fokuserer på, at gerne vil have noget tøj, der passer til sæsonen, ser smart ud og så videre, end at det som det første skal yde et praktisk formål.

Det er jo konsekvensen af at kunne leve over evne, så vi har taget et remedie, der egentlig yder et praktisk formål, og har skabt noget endnu større, end hvad det er i sig selv.

Men aller værst er nok, at vi smider tøjet ud, selvom det stadig passer og ikke er gået i stykker, fordi det ikke lige passer sammen med ens stil længere.

Heldigvis er der flere måder at give det bort til brug for andre:

– Man kan give det væk i en af de mange tøjcontainere.
– Der er mulighed for at aflevere dem i en genbrugsstation.
– Nogle genbrugspladser kører med, at man kan klunse nogle ting.
– Man kan sælge det på de sociale medier.

Men skal man handle tøj, er der kun ét rigtigt sted at handle: https://sundesign.dk/