De mange sundhedsmæssige fordele ved broccoli

29 August 2018
Lykke Holzmann Søby
image

editorial

Disse bittesmå mini-træer er berygtede for at blive skubbet rundt på tallerkenen af børn rundt omkring i verden, men broccolis omdømme som en af ​​de sundeste grøntsager er sand, ligegyldigt om du kan lide det eller ej.

Broccoli tilhører den korsblomstrede grøntsagsfamilie, som omfatter alle mulige forskellige slags kål, såsom blomkål, rødkål og selvfølgelig rosenkål. Disse forhadte grøntsager leverer masser af næringsstoffer og indeholder meget få kalorier. Derfor er de ideelle til at putte i en broccolisalat.

Vær sundere

Hvis dit mål er at spise sundere, bør grøntsager som broccoli være øverst på din indkøbsliste. Hvis du eller dine børn ikke er store fans af broccoli, bør du vide at der er mange måder at indarbejde mere broccoli i din diæt, så du nærmest ikke opdager at det er der. Du kan blandt andet lave en broccolisalat med små baconstykker i, den er dejlig og væk er smagen af broccoli.

Masser af sundhedsmæssige fordele ved at forbruge broccoli

Broccoli tilhører den korsblomstrede grøntsagsfamilie, og du kan være sikker på at hvis du spiser broccolisalat en til to gange om ugen, vil kiloene rasle af dig. Broccolisalat kan også få dig til at se yngre ud, da det er fyldt med C-Vitamin.

Forøg forbruget

Det mest fantastiske ved broccoli er at det fylder godt i maven, men næsten ikke indeholder kalorier, derfor kan du sagtens og uden skam spise dig mæt i en broccolisalat – også selvom den indeholder lidt mayonaise og bacon. Det vigtigste er at hovedingrediensen er broccoli. Det er altid sundt at øge sit forbrug af frugter og grøntsager af enhver art, og vi ved at det er forbundet med en reduceret risiko for mange livsstilsrelaterede sundhedsforhold.

Mange undersøgelser har antydet, at stigende forbrug af vegetabilske fødevarer som broccoli mindsker risikoen for fedme, diabetes, hjertesygdom og samlet dødelighed.

Det kan også fremme en sund hud og hår, øget energi og samlet lavere vægt.

 

More articles