Sådan indarbejder du mere broccoli i din kost

29 August 2018
Lykke Holzmann Søby

editorial

Broccoli er kendt som en af ​​de mindst foretrukne grøntsager, sammen med dens forhadte fætter, rosenkålen. Men hvad nu hvis det er fordi du forbereder den helt forkert?

Frisk, ung broccoli bør ikke smage af jord eller svovlholdig. For at sikre, at du får den bedste smag af broccoli, skal den uvaskede grøntsag opbevares i løse eller perforerede plastposer i køleskabets skuffe. Vask kun broccoli lige før den skal spises, da våd broccoli kan udvikle skimmelsvamp og blive farlig at spise.

Broccoli skal være i køleskabet, da den ved stuetemperatur bliver fibrøs og træagtig. Det er ikke til at se hvis man ikke ved det, men smagen af ​​broccoli mindsker og bliver dårligere jo ældre grønsagen er. Forsøg derfor at spis den så frisk som muligt, og lav en broccolisalat med friske råvarer.

Man kan bruge broccoli til mange ting. Den kan tilsættes wraps, pasta, pizza eller du kan endda lave en dejlig broccoli suppe med løg og hvidløg.

Hurtige tip til at nyde mere broccoli:

Lav en skøn broccolisalat

Hold måltidet enkelt med sautéret og hakkede broccoli med olivenolie, sort peber og hakket hvidløg.

Hak rå broccoli og tilføj til din madpakke.

Fyld lidt broccoli i din tortilla eller pizza, det smager skønt

Lav din egen pesto eller pasta sauce og tilsæt broccoli.

Broccolisalat kan købes i forskellige former i købmandsforretninger og online.

Et par ting at huske når du spiser broccoli

Hvis du tager blodfortyndere, såsom er det vigtigt, at du ikke pludselig begynder at spise alt for meget broccoli og andre fødevarer, der indeholder vitamin K, da det kan påvirke blodtrykket.

Det er den samlede kost og det overordnede spisemønster, der er vigtigst i forhold til sygdomsforebyggelse og til at opnå et godt helbred. Nøglen til en sund kost er at spise en bred vifte af fødevarer, snarere end at koncentrere sig om individuelle fødevarer.

More articles