Gulvafslibning – som at få et helt nyt gulv

12 June 2018
Astrid Pedersen

editorial

de fleste tilfælde er trægulve – og især originale planke- eller parket gulve – et aktiv for boligen. Dette gælder dog kun, hvis gulvet gennem årene har modtaget plejende og beskyttende behandling med regelmæssige mellemrum. Pleje af træværk beskytter det imod slid og de heraf opstående følger. Derfor er det vigtigt, at du, hvis du er så heldig at være i besiddelse af et massivt trægulv – sørger for, at det bliver vedligeholdt i tilstrækkelig grad.

Slidte trægulve – grimme og sårbare

Et slidt trægulv er ikke et kønt trægulv. Når du går på dit gulv – hvilket man som oftest gør – træder du støv og snavs ned i det blottede træværk, som uden det beskyttende lag af lak eller sæbe er ganske forsvarsløst og åbent. Og så er det, at du oplever, at du ikke kan få gulvet rent og pænt, uanset hvor meget – og hvor ofte – du skurer og skrubber det. Slidt træværk vil samtidig være overordentligt sårbart over for spildte væsker samt stød og slag, som giver ridser. Du kan således ende med et gulv, som er plettet af kaffe, te, sodavend eller rødvin, ridset af dyrekløer eller legetøj, og samtidig præget af en grå og mat film fra det nedtrådte skidt. Og så er trægulvet pludselig ikke længere en pryd for din bolig, men snarere et vidnesbyrd om manglende pleje, beskyttelse og vedligeholdelse.

Start på en frisk – få slebet og plejet dine trægulve

Den gode nyhed er, at det faktisk godt kan lade sig gøre at redde et moderat slidt trægulv. Så længe nedtrådt snavs, ridser, skrammer og pletter sidder i træets overflade, kan det nemlig fjernes med en effektiv gulvafslibning, hvor kun de øverste 1 – 2 millimeter af gulvet slibes bort. De fleste typer trægulv kan tåle en gulvafslibning – og får du en professionel fagmand til at forestå afslibning og plejende efterbehandling af gulv, får du det flotteste resultat. Du kan læse mere, og få et tilbud på billig gulvafslibning, på gkservice.dk

More articles