Bliv klimakriger NU!

Bliv klimakriger NU!

D. 29. juli 2019 var det Earth Overshoot Day. Den dag havde vi allerede opbrugt alle de naturressourcer der var til rådighed for hele 2019. Det er alvorligt. Meget.

Den globale opvarmning og klimakrisen er yderst højaktuel, og fra højre og venstre bliver der råbt vagt i gevær. Det er bidende nødvendigt, at vi alle påtager os ansvar, hvis vi skal redde kloden – nu og fremover.

Hvorfor er skoven så vigtig for et bæredygtigt klima? Det er der mange årsager til. 

De fleste mennesker har nok hørt om, hvor skadelig drivhusgassen CO2 er for klimaet. Skovene kan imidlertid både optage og binde kolossale mængder kulstof når CO2 frigives, og denne bioproces er altså med til at forsinke de støt stigende forandringer i klimaet.

Derudover er skovene, især de tropiske skove, hjemsted for over halvdelen af alle klodens landdyr! Desuden rummer skovene også en helt enestående og mageløs biodiversitet. Tænk, hvis dette skulle jævnes med jorden! Blot forestillingen herom er et rent mareridt, men den onde drøm bliver til virkelighed, hvis der ikke handles NU.

Når skove ryddes, “undslipper” al den kulstof, der er ibundet. Det sker ved fældning og afbrænding. Faktisk er udledningen på hele 12% af den samlede globale – næsten på højde med den mængde, der udledes ved transport verden over.

Lige nu kan man i undersøgelser fra 2017 læse, at fældning og afbrænding af skove udleder mere kulstof, end der optages af de stadigt stående skove. Dog kan vi nå at genoprette balancen, men det kræver, at kampen tages op straks.

Vil du være med i kampen? Red regnskoven og tegn medlemsskab hos Verdens Skove idag!

Organisationen er afhænger af helt og aldeles af vores medlemmer, og lige præcis du kan gøre den afgørende forskel. Bidrager du med et fast månedligt beløb giver du os bedre muligheder for at planlægge vores indsatser – sammen står vi stærkest.