Køb brugt bil – det betaler sig

24 May 2020
Astrid Pedersen

editorial

Når familiens bilpark skal udvides med et nyt firhjulet medlem, er det en god idé at overveje om bilen skal være ny eller brugt. Der er fordele og ulemper ved begge modeller. Det afgørende for om du skal købe en ny eller en brugt bil er selvfølgelig først og fremmest familiens økonomi – men også dennes behov.

Du kan meget vel stå i en situation hvor det fornuftige og sikre valg er en fabriksny bil. Det kan for eksempel være at du har et meget stort transport behov i forbindelse med dit arbejde, og skal tilbringe mange timer på vejene hver eneste dag. I en sådan situation kan der være mange fordele ved at købe en ny bil, hvis altså vel at mærke familiens økonomi er dertil. Det er nemlig temmelig dyrt at købe en helt ny bil, idet der i den forbindelse skal betales diverse afgifter, som sender nyprisen for alle nye biler i Danmark på himmelflugt.

De færreste kan købe en ny bil uden at skulle gældsætte sig – og der skal være plads til de månedlige afdrag på et bil lån i jeres husholdnings budget. Derfor er det vigtigt at du og familien nøje overvejer jeres behov, og hvor mange penge I ønsker at spendere på den nye bil.

Fordele ved at købe en brugt bil

Det er i denne forbindelse værd at nævne, at det at købe en brugt bil ikke nødvendigvis behøver at betyde at I ender med et sminket lig eller en gammel spand. I Danmark har markedet for nye biler boomet i flere år, hvilket har smittet positivt af på brugtvogns markedet. Dette betyder at det faktisk sagtens kan lade sig gøre at finde en rigtig god brugt bil af nyere dato, og samtidig slippe med at betale en brøkdel af bilens nypris.

Du kan læse mere om fordele og ulemper ved køb af henholdsvis nye og brugte biler på fartglæde.dk

More articles