Termisk sprøjtning: Hvordan foregår det?

27 October 2020
Silje Hansen

editorial

For at tage det fra en start, så er termisk sprøjtning en utrolig effektiv måde, man kan reparere sliddele på. Det er samtidig også en metode, som er særligt kendt for at kunne forlænge levetiden på de materialer, der arbejdes på. Det betyder selvfølgelig også, at det er rigtig godt givet ud, når man får dette arbejde lavet hos et professionelt firma. 

Med en termisk sprøjtning kommer du ikke til at skulle bekymre dig om, hvorvidt den pågældende sliddel ikke kommer til at kunne fungere det næste lange stykke tid. Udover at forlænge levetiden af det element, der arbejdes med, så kan metoden også gøre, at friktionskoefficienten bliver lavere. Det vil sige, at den friktion, der er mellem sliddelen og andre dele bliver mindre – og det er selvfølgelig positivt, da det vil slide mindre på den.  

Men lad os nu prøve at kigge på, hvordan det så egentlig foregår, når der laves termisk sprøjtning. 

Sådan foregår termisk sprøjtning

En termisk sprøjtning foregår ved, at der sprøjtes metalpulver på de sliddele, som man ønsker. Det foregår ved, at man først skal have opvarmet det element, der skal arbejdes med. Herefter bliver metalpulveret smeltet ind i sliddelen ved hjælp af ilt og gas. 

Det næste skridt er nu, at der skal bruges diamantsten til at slibe det, der er lavet en termisk sprøjtning på. 

Termisk sprøjtning kræver professionel hjælp 

Termisk sprøjtning er en af de ting, som selvfølgelig kræver professionel hjælp. Ellers kan det være svært at nå i mål med et godt resultat. Heldigvis er der firmaer, som arbejder med det til daglig og så kan give den vejledning og hjælp, man måtte have brug for. 

Tager du fat i et firma, der arbejder med termisk sprøjtning, så kan de også både vejlede og hjælpe med at lave det arbejde, du skal have udført. 

More articles