Et silketørklæde skal ikke vaskes som mange andre tekstiler

26 juli 2019
Anders Lundtang Hansen
Et silketørklæde skal ikke vaskes som mange andre tekstiler

Hvis du gerne vil have det optimale udbytte af dit silketørklæde, så skal du være varsom med det og virkelig følge de anvisninger, som der kommer med sådan et ret så eksklusivt produkt angående, hvordan du skal behandle det.

Tænk lige på, hvordan silke stadigvæk ikke er det billigste at anskaffe sig, når man kigger på, hvad man ellers kan få lavet tøj af, hvis man vel at mærke får det af det korrekte stof og ikke et kopiprodukt.

Siden silken blev opdaget og industriudnyttet i det omfang, det kunne lade sig gøre, har folk higet efter at få fingre i det. I gamle dage var det virkelig et statussymbol at eje et silketørklæde, men heldigvis er det muligt for helt almindelige mennesker at eje et silketørklæde og andre ting af silke, omend man kan finde lignende produkter af andre produkter, der er billigere.

Men det viser også bare, at man er kvalitetsbevidst, for silke føles bare så meget bedre på kroppen end bomuld, nylon og meget andet, man enten udvinder eller fremstiller kunstigt.

Der var jo også en grund til, at da man i Asien blev klar over silkens udnyttelse og fremstillede produkter af det, så var det ikke alle og enhver, man ville dele denne viden med – og da slet ikke Vesten.

Så hvis man skulle handle med Kina for at få fingre i bare en anelse silke, så skulle man virkelig udmærke sig.

Derfor kalder man det også Silkevejen fra Vesten til Kina, når man skulle handle den vej, fordi silke var den mest eftertragtede vare at få fra dem.

Så spol frem til i dag, hvor du står foran vaskemaskinen med vaskeanvisninger på dit silketørklæde. Mærk historiens vingesus over, hvor heldig du er lige nu og sørg så for, at du følger de anvisninger korrekt og også tørrer det derefter.

Flere nyheder