Mål luftfugtigheden med et hygrometer

31 May 2021
Astrid Pedersen

editorial

Tilbringer du til daglig mange timer inden døre, for eksempel i dit eget hjem eller på et kontor? Så bør du få styr på indeklimaet.

Hvad er indeklima?

Indeklimaet er en fælles betegnelse for de faktorer som gør om det er sundt at opholde sig inden døre i en bygning. Disse inkluderer for eksempel fugtigheden i luften, antallet af partikler fra røg eller gas, og rummets temperatur.

Et dårligt indeklima kan medføre ubehag og træthed, og i værste tilfælde sygdomme. Især luftvejene er udsatte ved dårligt indeklima. Derfor er det smart at på regulær basis at få målt indeklimaets kvalitet. Og dette kan du gøre ved hjælp af et hygrometer.

Hvad er et hygrometer?

Et hygrometer er en måler som kan bruges til at finde værdierne for luftfugtighed i din bolig. Da fugt niveauet har en betydning for indeklimaet og for bygningens sundhed er det en god idé at måle denne med jævne mellemrum.

Hvis luftfugtigheden i en bolig bliver for høj kan det give anledning til ubehag. Samtidig øges risikoen for fugt skader på træværk og murværk, lige som du kan risikerer at der kommer skimmelsvamp i boligen. Skimmelsvamp udgør en stor risiko for helbredet og er vanskelig at komme til livs.

Derfor er det vigtigt at holde et relativt lavt og stabilt fugt niveau i boligen hvis det ikke skal gå ud over familiens sundhed. Det lille smarte hygrometer fra RadonHuset er nemt at aflæse, og angiver såvel den relative luft fugtighed som temperaturen i rummet inden for de seneste 24 timer.

Farve skalaen på apparatet giver et hurtigt overblik over fugtighed og temperatur, og hvornår det er på tide at skride til handling. Og den indbyggede magnet på bagsiden af hygrometeret gør at du nemt kan hænge dit hygrometer op på for eksempel dit køleskab.

Køb hygrometer online på RadonHuset.dk.

More articles